مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

ازدواج دائم يكي از سنت‌هاي ديرينه در دين اسلام مي‌باشد كه بسيار به آن توصيه شده است. ازدواج دائم مزاياي زيادي را براي زوجين به همراه مي‌آورد و آرامش را به زندگي آن‌ها هديه مي‌كند. براي تشكيل خانواده و عقد نكاح زن و شوهر مي‌بايست ازدواج دائم را به صورت رسمي در سيستم سراسري ثبت احوال ثبت كنند. ثبت ازدواج دائم الزامي مي‌باشد و همه افراد موظف هستند كه ازدواج خود را به صورت رسمي ثبت نمايند. در ادامه به بررسي الزام ثبت نكاح و مجازات عدم ثبت آن مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع :

ثبت ازدواج دائم

 

 

 

 

 

 

 

اذن پدر در ازدواج دختر

دليل الزامي بودن ثبت ازدواج دائم

همانطور كه مي‌دانيد قانوگذار زوج را ملزم نموده كه ازدواج خود را ثبت نمايد. دلايل زيادي براي ثبت ازدواج دائم وجود دارد كه در ادامه به دو مورد اشاره شده است:

طلاق

بسياري از ازدواج‌هاي دائم به طلاق و جدايي ختم مي‌شوند، اما اگر ازدواج به صورت رسمي ثبت نشده باشد هيچ دادگاهي براي طي كردن مراحل طلاق زوجين برگزار نمي‌شود چراكه ازدواج ثبت نشده است.

نفقه

اگر ازدواج دائمي ثبت شود و پس از ازدواج زن و مرد اختلاف داشته باشند و بخواهند از يكديگر جدا شوند نفقه زن كاملا حفظ خواهد شد و زن مي‌تواند با طي كردن مراحل قانوني نفقه خود را از همسرش دريافت كند. اما اگر ثبت ازدواج انجام نشده باشد زن حق استفاده از نفقه را نخواهد داشت.

به طور كلي ثبت نكردن ازدواج باعث بي‌نظمي خواهد شد و براي زوجين مشكلاتي را به همراه خواهد داشت. مهم‌ترين دليل ثبت ازدواج دايم اين است كه اگر هر دعوايي در رابطه با ازدواج در دادگاه مطرح شود ابتدا بايد رابطه زوجيت اثبات گردد و اثبات آن با تسليم سند رسمي ازدواج ميسر است.

ثبت نكردن ازدواج دائم چه مجازاتي دارد ؟

ثبت ازدواج دائمي به عهده مرد مي‌باشد و مرد موظف است پس از عقد ازدواج خود را ثبت نمايد. همچنين قانونگذار براي افرادي كه ازدواج دائمي خود را ثبت نمي‌كنند مجازاتي را در نظر گرفته است كه اين مجازات به شرح زير مي‌باشد:

  • مطابق ماده ۴۹ قانون حمايت از خانواده مرد موظف به ثبت ازدواج دائمي مي‌باشد و چنانچه از ثبت ازدواج خودداري كند قانون او را به حبس از سه تا شش ماه محكوم مي‌نمايد. علاوه بر اين قانون فرد را موظف مي‌كند كه ازدواج خود را ثبت رسمي كند.

آيا مي‌توان مجازات عدم ثبت ازدواج را جايگزين نمود ؟

قانونگذار اين امكان را فراهم نموده است كه افراد بتوانند به جاي مجازات حبس جريمه نقدي بپردازند و مجازات خود را جايگزين كنند. جريمه نقدي عدم ثبت ازدواج دائمي از ۸۰ ميليون ريال تا ۱۸۰ ميليون ريال مي‌باشد و با توجه به شرايط فرد متغير خواهد بود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در اين زمينه مي‌توانيد به سايت وكيل دات كام مراجعه نموده و از خدمات مركز وكيل دات كام بهره‌مند گرديد. پذيرش انواع پرونده‌هاي حقوقي، ارائه مشاوره حقوقي و مشاوره حقوقي تلفني از جمله خدمات مركز وكيل دات كام مي‌باشند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ثبت ازدواج دائمي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ثبت ازدواج دائمي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

 

منبع : ثبت ازدواج دائم

 
امتیاز:
بازدید: 20
برچسب:
:
[ 1399/8/26  ] [ ۱۱ ] [ vakiel ] [ ]

ازدواج دائم يك امر مقدس است كه بسيار به آن توصيه شده است. قانوگذار ثبت ازدواج دائمي را الزامي دانسته پس زن و مرد موظف به ثبت ازدواج خود مي‌باشند. اما تشريفات ثبت نكاح چه مواردي را در بر دارد؟ براي يافتن پاسخ اين سوال با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : 

تشريفات ثبت ازدواج دائم

 

 

 

اذن پدر در ازدواج دختر

تشريفات ثبت ازدواج دائم چيست ؟

براي ثبت ازدواج مي‌بايست مراحل مختلفي طي شود و مداركي ارائه گردد. اين مراحل با توجه به شرايط افراد متفاوت خواهد بود. تشريفات ثبت ازدواج به شرح زير مي‌باشد:

شناسنامه

در مرحله اول مي‌بايست هر دو طرف شناسنامه خود را به سردفتر تحويل دهند، سپس به پزشكي قانوني مراجعه نموده و پس از دريافت گواهي عدم اعتياد آن را به سردفتر ارائه نمايند.

اذن پدر

دومين مرحله تشريفات ثبت نكاح اذن پدر مي‌باشد، چنانچه دختري كه باكره است بخواهد به عقد نكاح مردي درآيد مي‌بايست اذن پدر را اخذ نمايد و به سردفتر ارائه كند. البته اين فقط شامل دختري است كه دوشيزه و باكره باشد و زناني كه يكبار ازدواج كرده باشند نيازي به اين مورد نخواهند داشت.

ازدواج دوم

چنانچه زني كه قبلا ازدواج كرده است بخواهد ازدواج بعدي خود را به ثبت برساند مي‌بايست گواهي منحل شدن نكاح قبلي را به سردفتر ارائه نمايد تا ازدواج او ثبت شود. همچنين اگر مردي بخواهد با وجود همسر اول خود دوباره ازدواج كند مي‌بايست اذن همسر اول را دريافت كرده تا دادگاه به او اجازه ازدواج بدهد. البته اين مورد اخير مشروط بر آن است كه مرد در قسمت شروط ضمن عقد بخشي را كه ازدواج دوم وي را منوط به اذن زن اول نموده قبول و امضا كرده باشد.

مراحل ثبت ازدواج توسط سردفتر | تشريفات ثبت ازدواج دائم

وقتي زن و شوهر تمام مدارك لازم را به سردفتر ارائه مي‌كنند سردفتر از يك فرد معتمد مي‌خواهد كه هويت زن و مرد را احراز كند و سپس سند ازدواج هر دو طرف در دفاتر مخصوص ثبت خواهد شد. پس از ثبت زن و مرد عقدنامه را امضا مي‌كنند و تاييد مي‌كنند كه نكاح آن‌ها ثبت رسمي شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تشريفات ثبت نكاح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تشريفات ثبت نكاح پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : تشريفات ثبت ازدواج دائم

 
امتیاز:
بازدید: 22
برچسب:
:
[ 1399/8/24  ] [ ۰۹ ] [ vakiel ] [ ]

هدف از ازدواج و تشكيل خانواده رسيدن به پايداري و ثبات است كه اين امر آثار حقوقي مهمي را در زندگي زوجين ايجاد مي‌كند. بر اساس قانون مدني پس از عقد نكاح حقوق و تكاليفي براي زوجين ايجاد مي‌شود كه با ثبت ازدواج مسلم و قطعي مي‌شود. موارد درج شده در سند ازدواج با ثبت آن اعتبار مي‌يابد و از بروز اختلافات جلوگيري مي‌كند و اثبات حقوق زوجين را سهولت مي‌بخشد. ثبت ازدواج در دفاتر رسمي ثبت طلاق و ازدواج صورت مي‌گيرد و حضور زن و مرد براي ثبت آن الزامي است. در اين مقاله به الزامي بودن ثبت عقد نكاح دائم و همچنين مدارك لازم براي ثبت نكاح دائم و موقت مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

ثبت ازدواج دائم و موقت

مدارك لازم براي ثبت ازدواج دائم و موقت

مدارك لازم ثبت ازدواج دائم

 

 

 

 

ثبت ازدواج دائم و موقت

ثبت ازدواج دائم الزاميست همانطور كه در ماده ۱۱۲۰ ق.م چنين بيان شده است كه ثبت ازدواج دائم براي حفظ بنيان و كيان خانواده الزامي است و اگر مردي اقدام به ازدواج دائم بدون ثبت رسمي آن كند، به مجازات حبس تعزيري تا يك سال محكوم مي‌گردد. همچنين در قانون حمايت از خانواده آمده است كه مردي كه ازدواج دائم را ثبت نكند، علاوه بر اجبار او به ثبت واقعه به صورت رسمي، به جزاي نقدي درجه پنج يا حبس تعزيري درجه هفت نيز محكوم مي‌گردد.

همانطور كه در بالا اشاره شد قانونگذار تنها ثبت ازدواج دائمي را الزامي دانسته است و براي عدم ثبت آن مجازات در نظر گرفته است. بنابراين ثبت ازدواج موقت لزومي ندارد و تنها خواندن صيغه محرميت و ايجاب و قبول طرفين براي بسته شدن اين عقد كافي است. اما گاهي زن و مردي كه قصد ازدواج موقت دارند بنا به دلايلي چون مطمئن شدن از صحت ازدواج، پيشگيري از بروز اختلافات ناشي از عدم ثبت نكاح و همچنين آسان‌تر شدن اثبات حقوق زوجين تصميم مي‌گيرند كه ازدواجشان را در دفاتر رسمي ازدواج و طلاق ثبت كنند. البته بايد توجه داشت ازدواج موقت در شاسنامه ثبت نمي‌گردد.

براي ثبت ازدواج دائم و موقت، علاوه بر حضور زن و مرد و شاهدان آن‌ها در محضر، به يك سري مدارك نيز نياز است كه در ادامه آن‌ها را نام مي‌بريم.

مدارك مورد نياز براي ثبت ازدواج دائم

ثبت ازدواج دائم الزامي است و وجود افراد و مدارك زير براي ثبت آن در دفاتر رسمي ثبت ازدواج و طلاق نياز است:

۱- شناسنامه عكس دار و كپي از صفحات اول و دوم آن‌ها.

۲- كارت ملي زوجين و كپي آن‌ها.

۳- جواب آزمايش ازدواجي كه از صدور آن بيش از يك ماه نگذشته باشد.

آزمايش ازدواج براي اطمينان يافتن از سلامتي طرفين است و مواردي مانند آزمايش تالاسمي، هموفيلي، اعتياد و بيماري‌هاي مقاربتي، واكسن كزاز و… را در بر مي‌گيرد.

۴- حضور پدر و جد پدري و يا وكيل آنان، همچنين شناسنامه و كارت ملي آنان در صورتي كه زن دوشيزه باشد الزامي است. اگر پدر زوجه فوت كرده باشد گواهي فوت او و حضور جد پدري يا وكيل او لازم است.

۵- طلاق نامه و يا گوهي فوت شوهر در صورتي كه زن دوشيزه نباشد. در اين صورت حضور پدر و جد پدري و رضايت آنان نياز نيست.

۶- حضور سه شاهد عاقل و بالغ جهت امضاي سند ازدواج.

مدارك لازم براي ثبت ازدواج موقت

ثبت ازدواج موقت الزامي نيست اما در صورت تصميم گيري زوجين مبني بر ثبت آن در دفاتر رسمي ثبت ازدواج يا همچنين در موارد الزامي ثبت نكاح موقت وجود مدارك زير نياز است:

۱- شناسنامه عكس دار و كپي از صفحات اول و دوم آن‌ها.

۲- كارت ملي و كپي آن‌ها.

۳- در صورت دوشيزه بودن زن به حضور پدر يا جد پدري يا وكيل آن‌ها همراه شناسنامه يا كارت ملي آن‌ها نياز است و در صورت فوت پدر زوجه گواهي فوت ايشان بايد آورده شود.

۴- در صورت باكره نبودن زوجه نيازي به حضور پدر و جد پدري و همچنين رضايت آن‌ها نيست.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مدارك لازم براي ثبت ازدواج دائم و موقت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مدارك لازم براي ثبت ازدواج دائم و موقت پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : ثبت ازدواج دائم و موقت

امتیاز:
بازدید: 32
برچسب:
:
[ 1399/8/8  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب